Pin It button on image hover

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτη μέρα στο σχολείο.....



   Πρώτη μέρα στο σχολείο χωρίς Νέμο δε γίνεται. Για μένα προσωπικά,μια ταινία που μπορεί να διδάξει πολλά και στα παιδιά αλλά και σε μας τους μεγάλους.Ευελπιστώ πως κάποτε θα την δουλέψω με τα παιδιά στα πλαίσια των καινοτόμων προγραμμάτων που κάθε χρόνο δουλεύουμε.
   Πρώτη λοιπόν μέρα την Παρασκευή, και όλες μας σίγουρα βρισκόμασταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!! Λίγα κλαματάκια, λίγο άγχος και λίγο οι γονείς που είναι ...κάτι σαν τον μπαμπά του Νέμο και "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα" Δεν πειράζει κάθε αρχή και δύσκολη, όλα θα πάνε καλά!!!
   Τα δωράκια που διαλέξαμε  να δώσουμε  στα δικά μας παιδάκια ήταν μπαλόνια. Αφού τα φουσκώσαμε, τα δέσαμε με κορδονάκια, γράψαμε πάνω τα ονόματα των παιδιών και τα στολίσαμε με καρδούλες. Φυσικά δεν ξεχάσαμε να βάλουμε και την σχετική καρτούλα.






   Βάλαμε μουσικούλα, χορέψαμε με τα μπαλόνια μας, τα παίξαμε, τα κάναμε κοιλίτσες, καπέλα,καθρέφτες και πολλά άλλα και τέλος κάθε παιδί παρουσίασε το μπαλόνι του στην παρεούλα (χρώμα, μέγεθος, σχήμα) αλλά  και το όνομά του. Όταν ήρθε η ώρα της αποχώρησης τα δέσαμε στο δεξί χεράκι και τα πήραν στο σπίτι τους.            
  Δυστυχώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες γιατί το μυαλό μου ήταν πραγματικά αλλού!!!! Θα σας δείξω όμως δωράκια από παλαιότερη χρονιά.



    Μικρά τσαντάκια με ευχές από τη σοφή κουκουβάγια. Μέσα είχα βάλει καραμελίτσες. ένα μικρό μπλοκ και ένα  κουτάκι ξυλομπογιές.Φυσικά όπως καταλάβατε ήταν η εποχή των "παχιών αγελάδων".
Κλείνοντας την ανάρτηση θα ήθελα και πάλι να ευχηθώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, καλή και δημιουργική χρονιά γιατί ξέρω ότι παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι,δεν μας λείπει η αγάπη και η όρεξη για αυτό που κάνουμε....